Seksueel misbruik bij jongens en mannen

Seksueel misbruik bij mannen betekent dat mannen onder dwang seksuele handelingen moeten uitvoeren, ondergaan of daar getuige van zijn. Seksueel misbruik bij mannen betekent dus niet alleen aanranding en verkrachting, maar bijvoorbeeld ook gedwongen worden tot porno kijken.

Kenmerken van seksueel misbruik bij mannen

Misbruikte mannen noemen wat er gebeurt vaak zelf geen seksueel misbruik. Ze voelen wel dat er iets niet klopt, maar laten het vaak zo. Bijvoorbeeld omdat ze een sterke band met de dader hebben. Ook praten ze vaak niet over het misbruik. Bijvoorbeeld omdat:

  • De dader hen dwingt te zwijgen.
  • Ze bang zijn voor de gevolgen, bijvoorbeeld wraak of niet geloofd worden.
  • Ze van huis uit ‘gewend’ zijn aan kindermishandeling of huiselijk geweld.
  • Ze – zeer onterecht – denken dat ze zelf verantwoordelijk te zijn voor het misbruik.

Gevolgen van seksueel misbruik bij mannen

Een slachtoffer van seksueel geweld kan te maken krijgen met lichamelijke, psychische en seksuele problemen.

Lichamelijk
Bijvoorbeeld:

Psychisch
Bijvoorbeeld:

Seksueel
Bijvoorbeeld:

Hulp na seksueel misbruik bij mannen

Seksueel geweld is een ingrijpende ervaring die u niet zomaar naast u neer kunt leggen. Het heeft waarschijnlijk grote gevolgen voor de manier waarop u in het leven staat en hoe u reageert op uw omgeving. Praten over seksueel misbruik is erg belangrijk, alleen zo kunt u beginnen het misbruik te verwerken.

Neem contact op met Korrelatie. Wij hebben veel ervaring met hulpverlening na seksueel misbruik bij mannen en jongens. We bieden u hulp en advies, toegespitst op uw persoonlijke situatie. U kunt bellen, mailen of chatten.