Hulp bij huwelijksproblemen

Een huwelijk zonder huwelijksproblemen bestaat niet. Deze hoeven dus ook niet direct een reden te zijn tot scheiden. Het is wel belangrijk dat de huwelijksproblemen niet blijvend de overhand krijgen.

Vaak is het moeilijk samen tot een oplossing voor de huwelijksproblemen te komen. Dan kunt u samen met een therapeut onderzoeken of uw wensen en verlangens nog voldoende overeenkomen.

  • Met de hulp van een professional kunt u onderliggende patronen en de wirwar van emoties en gedachten ontrafelen. Hierdoor kan uw relatie uit een negatieve spiraal komen.
  • Als u beiden bereid bent te ‘vechten’ voor uw relatie, realiseert u zich dan dat dit tijd, energie en doorzettingsvermogen vereist.
  • Maak beiden kenbaar wat u graag zou willen – en onderhandel daar samen over.
  • Bepaal voor uzelf wat u minimaal nodig heeft om deze relatie voort te zetten. Kan uw partner u dit geven? De ideale situatie bestaat niet; compromissen sluiten is een belangrijk onderdeel van iedere relatie. Wees realistisch in uw verwachtingen.
  • Ga naar relatieproblemen voor meer inzicht in en informatie over uw specifieke huwelijksproblemen.
  • Af en toe is het goed om jezelf een spiegel voor te houden. Met reflecteren vergroot u het inzicht in uzelf waardoor u uw eigen gedrag kunt bijsturen of verbeteren. Reflectietips vindt u onder zelfreflectie.

Bel, mail of chat met Korrelatie

Korrelatie kan een eerste stap zijn in het onderzoeken van de vraag: scheiden of blijven? Ook geeft Korrelatie informatie over relatietherapie en hoe u deze in gang kunt zetten.